Tässä blogissa paljastan lukijoille osakesalkkuni sisällön, sen muutokset sekä ennen kaikkea ne perusteet, joilla olen kulloinkin onnistunut vakuuttamaan itseni osakkeiden ostosta, niiden pitämisestä tai - kuten joskus harvoin tapahtuu - niiden myynnistä.

En ole kuitenkaan liikkeellä pelkästä tiedon levittämisen ilosta. Blogin perimmäisenä tarkoituksena on toimia lääkkeenä sijoittajana kokemiini pahimpiin ammattitauteihin kuten epärationaalisten ja epäjohdonmukaisten päätösten tekoon, virhearvioiden ja tappioiden unohtamiseen ja epätodellisiin kuvitelmiin oman sijoitusosaamisen tasosta.

Myös tavoite on nyt asetettu.

Miljoonan euron sijoitusvarallisuus vuoteen 2030 mennessä.

perjantai 4. joulukuuta 2009

Tavoitteeni sijoittajana

Tavoitteeni sijoittajana ei tarkoita samaa kuin tavoitteeni osakesijoittajana.

Sijoittajana tavoitteeni on saavuttaa taloudellinen riippumattomuus. Tavoittelemani taloudellinen riippumattomuus on saavutettu, kun sijoitusomaisuuteni tuottaa keskimäärin noin 30.000 euroa vuodessa nettona nykyrahassa.

Joku saattaa pitää tuota summaa vielä melko pienenä, kun kyse on taloudellisesta riippumattomuudesta. Sitä se ei kuitenkaan ole kahdesta keskeisestä syystä. Ensinnäkin ennen tuon tavoitteen saavuttamista olen saanut paiskia paljon palkkatöitä, joista olen tuolloin jo ehtinyt vähintäänkin pääosin asunnot ja autot maksaa. Toiseksi kaukana hamassa tulevaisuudessa oletan saavani sekä jonkinnäköistä eläkettä että väjäämättömästi eteen tulevia perintörahoja.

Summa summarum: Tavallisen ihmisen suurimmat investoinnit tehneenä ja reilun 3.000 euron nettokuukausituloilla olisin taloudellisesti riippumaton.

Tällä hetkellä tavoitteestani on saavutettu vasta noin 2 %, joten minun ja rahojeni on syytä ryhtyä heti hommiin.

Tärkein keinoni tavoitteeni saavuttamiseksi on tässä blogissa käsittelemäni osakesalkku.

Tavoitteeni osakesijoittajana on rakentaa ja hallinnoida osakesalkkua, joka tuottaa keskimäärin yli vertailuindeksin, jollaisena voisin pitää OMX Helsinki CAP -indeksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti