Tässä blogissa paljastan lukijoille osakesalkkuni sisällön, sen muutokset sekä ennen kaikkea ne perusteet, joilla olen kulloinkin onnistunut vakuuttamaan itseni osakkeiden ostosta, niiden pitämisestä tai - kuten joskus harvoin tapahtuu - niiden myynnistä.

En ole kuitenkaan liikkeellä pelkästä tiedon levittämisen ilosta. Blogin perimmäisenä tarkoituksena on toimia lääkkeenä sijoittajana kokemiini pahimpiin ammattitauteihin kuten epärationaalisten ja epäjohdonmukaisten päätösten tekoon, virhearvioiden ja tappioiden unohtamiseen ja epätodellisiin kuvitelmiin oman sijoitusosaamisen tasosta.

Myös tavoite on nyt asetettu.

Miljoonan euron sijoitusvarallisuus vuoteen 2030 mennessä.

perjantai 4. joulukuuta 2009

Päätös: Osakkeita vain Helsingin pörssistä

Olen tehnyt merkittävän osakesijoituksiani koskevan päätöksen, jonka mukaan teen suoria osakesijoituksia ainoastaan Helsingin pörssissä noteerattuihin yhtiöihin.

Perusteluni ovat mm. seuraavat ja esitän ne satunnaisjärjestyksessä.

1) Kaikki keskeiset tiedot, joita tarvitsen sijoituspäätöksieni tekemiseen, löytyvät suomen kielellä.

2) Yhtiöiden kotipaikka on Suomessa tai muutamalla Ruotsissa, mikä takaa yhtiöille sekä sijoituksilleni poliittisesti ja yhteiskunnallisesti maailman vakaimpiin kuuluvan toimintaympäristön.

3) Minulla on mahdollisuus tavata yhtiöiden johtoa ainakin jossain määrin erilaisissa sijoitustapahtumissa.

4) Yhtiöt tarjoavat sijoituksina jo minulle riittävän maantieteellisen hajautuksen.

5) Ajankäyttömahdollisuuteni ja sijoitusosaamiseni tuntien en mitenkään usko, että voisin saavuttaa parempaa tulosta vierailla vesillä. Olisin vain kuin 80-luvun suomalaisturisti Teneriffa-paidassaan palaamassa Kanarian saarilta; laukut viety, taudit saatu ja ranteessa se "halvalla" saatu "aito" Rolex.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti