Tässä blogissa paljastan lukijoille osakesalkkuni sisällön, sen muutokset sekä ennen kaikkea ne perusteet, joilla olen kulloinkin onnistunut vakuuttamaan itseni osakkeiden ostosta, niiden pitämisestä tai - kuten joskus harvoin tapahtuu - niiden myynnistä.

En ole kuitenkaan liikkeellä pelkästä tiedon levittämisen ilosta. Blogin perimmäisenä tarkoituksena on toimia lääkkeenä sijoittajana kokemiini pahimpiin ammattitauteihin kuten epärationaalisten ja epäjohdonmukaisten päätösten tekoon, virhearvioiden ja tappioiden unohtamiseen ja epätodellisiin kuvitelmiin oman sijoitusosaamisen tasosta.

Myös tavoite on nyt asetettu.

Miljoonan euron sijoitusvarallisuus vuoteen 2030 mennessä.

perjantai 11. joulukuuta 2009

Harkinnassa: Baswaren osto

Aina syksyyn 2007 asti pidin Baswarea vain yhtenä niistä pörssin pienistä it-yhtiöistä, jotka olivat jääneet roikkumaan vuosituhannen vaihteen it-huumasta. Kun tuohon oletukseen oli vielä yhdistetty vähäinen mielenkiintoni it-asioita kohtaan, oli yhtiö jäänyt täysin vaille huomiotani.

Muutos tapahtui kuitenkin kyseisenä syksynä Pörssisäätiön illassa, jossa erittäin vakuuttava TJ Sihvo herätti kipinän yhtiötä kohtaan. Keskeistä oli, että ensi kerran ymmärsin, mikä oli yhtiön tuote. Osakkeen kurssi oli tuolloin lähes nykytasollaan eli reilusti yli 10 euron ja paineessa alas.

Joulukuussa 2009 kurssi on ollut noin 13.5 - 14 euroa. Onko nyt aika lähteä mukaan?

Perusteluni ostoille ovat mm. seuraavat:

- Yhtiöllä on hyvä tuote, joka tuottaa asiakkaalle helposti ymmärrettävän lisäarvon.
- Tuotteiden myynnistä kertyy jatkuvaa ja kasvavaa kassavirtaa.
- Yhtiöllä on vakaa johto, jolla on omaa omistusta ja näyttöä yhtiön pyörittämisestä.
- Yhtiö on kasvanut ja kasvaa kannattavasti, enkä minä tai ohjeistuksen mukaan yhtiön johto, näe kannattavalle kasvulle esteitä tulevaisuudessakaan.
- Vaikka yhtiö on selvä kasvuyhtiö, on se ainakin historiansa valossa tarjonnut myös hyvin maltillisen, mutta pääosin kasvavan osinkovirran.
- Kasvun johdosta Basware tulee tulevaisuudessa siirtymään pois pienten osakkeiden listalta, minkä uskoin aiheuttavan positiivista kurssikehitystä johtuen rahastojen ja ulkomaisten omistajien mielenkiinnon kasvusta.
- Lisäksi minua henkilökohtaisesti miellyttää avoimuus ja selkeys, mikä ilmenee mm. yhtiön kotisivuillaan http://www.basware.com/FI/INVESTORS/Pages/default.aspx antamista tiedoista.

Ostoja vastaan puhuvat lähinnä korkeat tulos- ja taseperusteiset arvostukset. Toimiala selittää niistä osan - mutta vain osan. Loppu on laadusta pyydettävää kovaa hintaa.

Menneillä reilusti alle 10 euron hinnoilla en voi osaketta valitettavasti enää ostaa. Koska korkeiden arvostusten arvioin sulavan ajan kanssa kannattavan kasvun seurauksena, ratkaisuni on, että tulen asettamaan ensimmäisen ostotoimeksiannon Baswarelle lähes nykyhinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti