Tässä blogissa paljastan lukijoille osakesalkkuni sisällön, sen muutokset sekä ennen kaikkea ne perusteet, joilla olen kulloinkin onnistunut vakuuttamaan itseni osakkeiden ostosta, niiden pitämisestä tai - kuten joskus harvoin tapahtuu - niiden myynnistä.

En ole kuitenkaan liikkeellä pelkästä tiedon levittämisen ilosta. Blogin perimmäisenä tarkoituksena on toimia lääkkeenä sijoittajana kokemiini pahimpiin ammattitauteihin kuten epärationaalisten ja epäjohdonmukaisten päätösten tekoon, virhearvioiden ja tappioiden unohtamiseen ja epätodellisiin kuvitelmiin oman sijoitusosaamisen tasosta.

Myös tavoite on nyt asetettu.

Miljoonan euron sijoitusvarallisuus vuoteen 2030 mennessä.

tiistai 13. heinäkuuta 2010

Basware ei odota

Basware julkaisi osavuosikatsauksensa 2Q:lta 12.7.2010. Yhtiö ei pettänyt odotuksiani. Alla muutamia poimintoja osavuosikatsauksen riveiltä ja vähän rivien välistäkin.

- Nettovelkaantumisaste -21,8 %, omavaraisuusaste 62,3 % ja kassavirta selvästi positiivinen eli ei rahoitushuolia edes horisontissa.
- Yhtiö ylitti liikevaihto- ja tulostavoitteensa ensimmäisellä vuosipuoliskolla.
- Keskisuurille yrityksille suunnattu SaaS-ratkaisu lanseerattiin 2Q:lla Pohjois-Amerikassa ja Keski-Euroopan markkinat ovat vuorossa H2:lla eli automatisointipalvelujen kasvulle on eväitä.
- Muut-segmentin (sis. Pohjois-Amerikka ja Australia)asiakkaan sijainnin perusteella laskettu liikevaihto kasvoi 47,0 %:a verratuna edellisvuoden vastaavaan neljännekseen. Keskimäärin kasvu on ollut aiemipien 11 kvartaalien aikana 43,5 % eli kasvu on säilyttänyt vauhtinsa.
- Liikevaihto-, tulos-, henkilöstö- ym. lukujen perusteella vaikuttaa siltä, että yhtiön toimet Pohjois-Amerikassa ovat olleet oikeansuuntaisia ja ne etenevät aikataulussa.
- TJ Sihvo: Markkinat näyttävät lievästi edellisvuotta positiivisemmilta.

Kirjoitushetkellä osakkeen kurssi on kirinyt 18,36 euroon. Edellisessä Basware-kirjoituksessani totesin, että "harkitsen vakavasti Basware-pottini kasvattamista, mikäli osakkeen hinta ei karkaa koilliseen." Osakkeen suunta on ollut koillinen ja kauppoja ei ole siten syntynyt pohjaonginnastani huolimatta.

Taas vuosineljänneksen yhtiötä sulateltuani alan vakuuttua, että yhtiön suunta on tulevinakin vuosina koilliseen. Olisikohan aika hypätä vauhdista kyytiin, sillä Basware ei näytä odottavan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti