Tässä blogissa paljastan lukijoille osakesalkkuni sisällön, sen muutokset sekä ennen kaikkea ne perusteet, joilla olen kulloinkin onnistunut vakuuttamaan itseni osakkeiden ostosta, niiden pitämisestä tai - kuten joskus harvoin tapahtuu - niiden myynnistä.

En ole kuitenkaan liikkeellä pelkästä tiedon levittämisen ilosta. Blogin perimmäisenä tarkoituksena on toimia lääkkeenä sijoittajana kokemiini pahimpiin ammattitauteihin kuten epärationaalisten ja epäjohdonmukaisten päätösten tekoon, virhearvioiden ja tappioiden unohtamiseen ja epätodellisiin kuvitelmiin oman sijoitusosaamisen tasosta.

Myös tavoite on nyt asetettu.

Miljoonan euron sijoitusvarallisuus vuoteen 2030 mennessä.

maanantai 24. toukokuuta 2010

Fortumia salkkuun

Olen lisännyt Fortumia salkkuuni noin 17,5 euron hinnalla, joka oli hieman alempi kuin osakkeideni aiempi keskihinta. Oston jälkeen Fortumin paino salkussani on hieman yli 5 %.

Edelliset ostoni tein tammi-helmikuun vaihteessa, minkä jälkeen Fortum on mm. julkistanut osavuosikatsauksensa ja Suomen hallitus antanut ydinvoimapäätöksensä.

Osavuosikatsauksessa minua miellyttivät erityisesti hyvä osakekohtainen tulos (0,63 €), yhtiön näkemys yleisestä teollisuustuotannon elpymisestä sekä suunnitelmien mukainen eteneminen Russia-divisioonassa. Pidän erittäin todennäköisenä, että Fortumin osakekohtainen tulos ylittää viimevuotisen 1,48 euroa. Osinkokaan tuskin ainakaan laskee. Ostohinnalleni jo viimevuotinenkin osinko tarkoittaisi lähes 6 prosentin tuottoa.

Ydinvoimapäätöstäkään en pidä Fortumille tai sen osakkeenomistajalle erityisen huonona. TVO:n kautta Fortum sai lisäkapasiteetti jo nyt ja itse olen melko luottavainen sen suhteen, että tulevina vuosina Fortum saa luvat, joilla yhtiö korvaa 2020-luvun lopussa poistuvaa Loviisan kapasiteettia. Lyhyellä tähtäimellä luvan saamatta jääminen saattaa jopa kasvattaa osinkovirtaa sekä pitää yhtiön johdon fokuksen paremmin nykyisten hankkeiden menestyksekkäässä läpiviennissä.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti