Tässä blogissa paljastan lukijoille osakesalkkuni sisällön, sen muutokset sekä ennen kaikkea ne perusteet, joilla olen kulloinkin onnistunut vakuuttamaan itseni osakkeiden ostosta, niiden pitämisestä tai - kuten joskus harvoin tapahtuu - niiden myynnistä.

En ole kuitenkaan liikkeellä pelkästä tiedon levittämisen ilosta. Blogin perimmäisenä tarkoituksena on toimia lääkkeenä sijoittajana kokemiini pahimpiin ammattitauteihin kuten epärationaalisten ja epäjohdonmukaisten päätösten tekoon, virhearvioiden ja tappioiden unohtamiseen ja epätodellisiin kuvitelmiin oman sijoitusosaamisen tasosta.

Myös tavoite on nyt asetettu.

Miljoonan euron sijoitusvarallisuus vuoteen 2030 mennessä.

keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Tiimari myyty - ei valoa tunnelissa

Olen myynyt salkkuni pohjilla olleet Tiimarin osakkeet noin 1,2X euron kappalehintaan. Myynnillä realisoin noin 75 %:n tappion kyseisistä osakkeista. Kun vähennän tappion luovutusvoitoista, vastaa Tiimari-erheeni noin 55 %:a alkuperäisestä ostohinnasta.

Viimeisen niitin myyntipäätökselleni antoi yhtiön 6.5.2010 antama osavuosikatsaus, joka vahvisti käsitykseni yhtiön saneeraustoimenpiteiden riittävyydestä. Lyhyesti sanottuna johtopäätökseni on, että liian vähän - aivan liian myöhään.

TJ Krookin aloittamat tervehdyttämistoimet ovat olleet suurelta osin oikeansuuntaisia. Valitettavasti yhtiö oli Illin aikana ajettu kannattamattomalla kasvulla niin syvälle velkasuohon, että yhtiö ei siitä toivu. Ei ainakaan vielä lähivuosina.

Vaikka yhtiö on mm. lopettanut jo merkittävän osan kaikkein huonoimmin kannattaneista liikkeistään, ei kannattavuus ole parantunut odottamallani tavalla. Kun kulukarsinta on käyty pian loppuun, jää jäljelle ainoastaan liikevaihdon kasvattaminen, mikä ei tule olemaan helppoa.

Pidän todennäköisenä, että yhtiö joutuu vielä ennen positiivisen vuosituloksen julkaisemista käymään omistajien kukkarolla tai muulla pienomistajille epäsuotuisalla tavalla järjestelemään rahoitusasemaansa. Tiimarin tilannetta eivät myöskään helpota euron alamäki suhteessa "krääsän" tuottajamaiden valuuttoihin.

Tiimari tuskin enää koskaan palaa salkkuuni.

1 kommentti:

  1. Tämän tappion myöntäminen teki varmasti kipeää. Toisaalta voimme kasvaa paremmiksi sijoittajiksi vain oppimalla virheistämme. Tehdyt virheet opettavat aina paljon enemmän kuin onnistumiset. En tunne yhtäkään menestyjää, joka ei olisi kompuroinut.

    Tsemppiä!

    VastaaPoista