Tässä blogissa paljastan lukijoille osakesalkkuni sisällön, sen muutokset sekä ennen kaikkea ne perusteet, joilla olen kulloinkin onnistunut vakuuttamaan itseni osakkeiden ostosta, niiden pitämisestä tai - kuten joskus harvoin tapahtuu - niiden myynnistä.

En ole kuitenkaan liikkeellä pelkästä tiedon levittämisen ilosta. Blogin perimmäisenä tarkoituksena on toimia lääkkeenä sijoittajana kokemiini pahimpiin ammattitauteihin kuten epärationaalisten ja epäjohdonmukaisten päätösten tekoon, virhearvioiden ja tappioiden unohtamiseen ja epätodellisiin kuvitelmiin oman sijoitusosaamisen tasosta.

Myös tavoite on nyt asetettu.

Miljoonan euron sijoitusvarallisuus vuoteen 2030 mennessä.

keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Kaupankäyntiä Uponorilla ja L&T:llä

Olen tällä viikolla myynyt erät sekä Uponoria että Lassila & Tikanojaa. Myynnit eivät ole olleet varsinainen kannanotto osakkeiden pitkänaikavälin tuotto-odotuksiin, vaan kyseessä on ollut ainoastaan erittäin lyhyen aikavälin näkemys osakkeiden hintoihin kohdistuvasta paineesta. Myynneistä on realisoitunut merkittävät luovutustappiot, jotka tulen hyödyntämään myöhemmin kuluvan vuoden aikana saamistani luovutusvoitoista.

Olen myöhemmin tällä viikolla ostanut erät Uponoria ja Lassila & Tikanojaa takaisin salkkuun hieman myyntihintaa edullisemmalla ostohinnalla. Ostoeräni ovat olleet kappalemääräisesti myyntieriäni hieman suuremmat eli olen lisännyt ko. yhtiöiden painoa salkussani. Kaupat on tehty Nordnetin ns. 3 euron kampanjahinnalla.

Jatkossa tulen olemaan taas lähes yksinomaan ostolaidalla.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti