Tässä blogissa paljastan lukijoille osakesalkkuni sisällön, sen muutokset sekä ennen kaikkea ne perusteet, joilla olen kulloinkin onnistunut vakuuttamaan itseni osakkeiden ostosta, niiden pitämisestä tai - kuten joskus harvoin tapahtuu - niiden myynnistä.

En ole kuitenkaan liikkeellä pelkästä tiedon levittämisen ilosta. Blogin perimmäisenä tarkoituksena on toimia lääkkeenä sijoittajana kokemiini pahimpiin ammattitauteihin kuten epärationaalisten ja epäjohdonmukaisten päätösten tekoon, virhearvioiden ja tappioiden unohtamiseen ja epätodellisiin kuvitelmiin oman sijoitusosaamisen tasosta.

Myös tavoite on nyt asetettu.

Miljoonan euron sijoitusvarallisuus vuoteen 2030 mennessä.

keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Osto: Fortum

Joulukuun -09 puolivälissä puntaroin Fortumin oston mielekkyyttä silloisella hintatasolla 17,50 - 18 euroa. Heti blogikirjoitukseni jälkeen osake kiri nopeasti yli 10 %:a aina hintaan 19,78 euroa asti. Kirjoituksellani ja osakkeen hinnan nousulla ei kuitenkaan liene yhteyttä.

Nyt osake on palannut takaisin joulukuun puolivälin tasoille - Fortumista riippumattomista syistä, mistä syystä sain tilaisuuden lisätä osaketta salkkuuni hintaa 18,01 euroa per osake. Osakkeen paino salkussani on nyt noin 3 prosenttiyksikköä.

Perustelut osakkeen ostamiselle olen esittänyt jo aiemmin, eivätkä ne ole viimeisen reilun kuukauden aikana muuttuneet.

Yhtiö julkaisee tuloksensa 3.2.2010. Suuria yllätyksiä en odota. Osakekurssi saattaa kuitenkin reakoida positiivisesti, jos tiedotteesta löytyvät seuraavat tiedot:

- Osinko on 1,00 euroa tai enemmän,
- Venäjän hanke etenee kaikilta osin suunnitellusti ja
- Venäjän hanke kääntyy voitolliseksi viimeistään toisen kvartaalin aikana.

Em. mainitut eivät ole varsinaisia yllätyksiä tai uutisia, mutta sijoittajat haluavat nähdä mustaa valkoisella yksiselitteisesti ilmaistuna.

Pidän jatkossakin mieleni ja salkkuni avoinna Fortumin lisähankinnoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti