Tässä blogissa paljastan lukijoille osakesalkkuni sisällön, sen muutokset sekä ennen kaikkea ne perusteet, joilla olen kulloinkin onnistunut vakuuttamaan itseni osakkeiden ostosta, niiden pitämisestä tai - kuten joskus harvoin tapahtuu - niiden myynnistä.

En ole kuitenkaan liikkeellä pelkästä tiedon levittämisen ilosta. Blogin perimmäisenä tarkoituksena on toimia lääkkeenä sijoittajana kokemiini pahimpiin ammattitauteihin kuten epärationaalisten ja epäjohdonmukaisten päätösten tekoon, virhearvioiden ja tappioiden unohtamiseen ja epätodellisiin kuvitelmiin oman sijoitusosaamisen tasosta.

Myös tavoite on nyt asetettu.

Miljoonan euron sijoitusvarallisuus vuoteen 2030 mennessä.

tiistai 12. tammikuuta 2010

Basware jäi ostamatta

Joulukuun puolivälissä laittamani ostotoimeksianto Baswaresta reilun 13 euron hintaa jäi toteutumatta. Tällä hetkellä kurssi on kohonnut jo 15.65 euroon eli lähes 20 prosenttia yli tavoittelemani ostohinnan. Yhtiö on edelleen erinomainen, mutta osake on mielestäni nyt kallis.

Rajuun kurssipyrähdykseen oli lähinnä kaksi syytä: osakkeen tavanomaistakin ohuempi vaihto sekä kolme kauppaa Yhdysvaltoihin, jotka yhtiö julkisti pörssitiedotteilla vuoden lopussa.

Baswaren hankintayritykseni muistuttaa taas siitä tosiseikasta, että pitkäjänteisen osakesijoittajan tai -säästäjän ei kannata tavoitella ostohinnassa sitä viimeisen sentin tai prosentin "säästöä". Jos hyvä ostos tulee eteen, kannattaa se ostaa päivän hintaan. Suurimmat "häviöt" tulevat siitä, että osakkeen hinta karkaa ja ostot jäävät tekemättä - kuten allekirjoittaneelle nyt kävi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti