Tässä blogissa paljastan lukijoille osakesalkkuni sisällön, sen muutokset sekä ennen kaikkea ne perusteet, joilla olen kulloinkin onnistunut vakuuttamaan itseni osakkeiden ostosta, niiden pitämisestä tai - kuten joskus harvoin tapahtuu - niiden myynnistä.

En ole kuitenkaan liikkeellä pelkästä tiedon levittämisen ilosta. Blogin perimmäisenä tarkoituksena on toimia lääkkeenä sijoittajana kokemiini pahimpiin ammattitauteihin kuten epärationaalisten ja epäjohdonmukaisten päätösten tekoon, virhearvioiden ja tappioiden unohtamiseen ja epätodellisiin kuvitelmiin oman sijoitusosaamisen tasosta.

Myös tavoite on nyt asetettu.

Miljoonan euron sijoitusvarallisuus vuoteen 2030 mennessä.

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Osto: Sampo

Nordean osavuosikatsauksen luettuani ostin heti pörssin avauduttua erän Sampoa salkkuun 20,3 euron kappalehinnalla. Edellisen ja ensimmäisen erän Sampoa ostin noin kuukausi sitten. Nyt Sammon paino salkussani on noin 2 prosenttiyksikköä.

Osavuosikatsaus vahvisti käsitystäni siitä, että Nordea on maltillisesti arvostettu Sammon osakkeen hinnassa. Luottotappio-, sääntely- ja yleiseen taloustilanteeseen liittyvät riskit ovat Nordean katsauksen mukaan pienentymässä. Nyt jo uskaltaa varmasti sanoa, että ns. finanssikriisin aallonpohja on ohitettu. Kysymyksiin, tuleeko uusi kriisi ja milloin se tulee, ei osaamiseni todellakaan riitä vastaamaan. Sampo-ostoni onkin osittain näkemyksen ottamista sen puolesta, että toimiala tulee tuottamaan tulosta jatkossakin ja, että Nordea on yksi toimialan parhaiten menestyvistä yrityksistä.

Sampo julkaisee oman osavuosikatsauksensa 3.11.2010. Mahdolliset Sammon tai Nordean lisäostot ajoittuvat vasta katsauksen jälkeiseen aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti