Tässä blogissa paljastan lukijoille osakesalkkuni sisällön, sen muutokset sekä ennen kaikkea ne perusteet, joilla olen kulloinkin onnistunut vakuuttamaan itseni osakkeiden ostosta, niiden pitämisestä tai - kuten joskus harvoin tapahtuu - niiden myynnistä.

En ole kuitenkaan liikkeellä pelkästä tiedon levittämisen ilosta. Blogin perimmäisenä tarkoituksena on toimia lääkkeenä sijoittajana kokemiini pahimpiin ammattitauteihin kuten epärationaalisten ja epäjohdonmukaisten päätösten tekoon, virhearvioiden ja tappioiden unohtamiseen ja epätodellisiin kuvitelmiin oman sijoitusosaamisen tasosta.

Myös tavoite on nyt asetettu.

Miljoonan euron sijoitusvarallisuus vuoteen 2030 mennessä.

tiistai 21. joulukuuta 2010

Vuoden viimeiset Sammot salkkuun

Ostin erän Sampoa salkkuun. Osakkeet sain hieman halvemmalla kuin lokakuussa, jolloin edellisen kerran ostin Sampoa. Lokakuussa ostohintani oli n. 20,3 euroa/osake.

Edellisen oston jälkeen yhtiö on julkaissut 3Q:n osavuosikatsauksen, joka ei tuonut suuria yllätyksiä. Katsaus on tasaisen hyvä ja vakuutuin siitä, että yhtiö (mukaan lukien osakkuusyhtiö Nordea) on voittajien puolella, jos/kun Espanjat, Portugalit ja Italiat aiheuttavat uutta myrskyä finanssimarkkinoilla.

B. Wahlroos on äskettäin todennut, että Nordean yritysjärjestelyrintamalla on nyt hiljaista. Vaikka kulisseissa totuus voi olla toinen, ei tämä tilanteen rauhoittuminen välttämättä ole haitaksi Sammon osakkaille. Spekulaatioiden hiljeneminen ja Nordean käsittely osakkuusyhtiönä voivat kohdistaa sijoittajien ja analyytikoiden katseita enemmän Sammon varsinaiseen substanssiin. Tämä yhdistettynä kelpo osinkoon pitänee osakkeen kurssin hyvässä vireessä tulevinakin kuukausina.

Vuoden 2010 osakekaupat ovat osaltani todennäköisesti tässä. Varsinaisen vuosiyhteenvedon (tuotot, kulut, mokat, onnistumiset, tavoiteuralla pysyminen ym.) paikka on joskus vuoden 2011 puolella.

Hyvää joulua ja sijoitusrikasta uutta vuotta 2011.

2 kommenttia: